Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen402g133kcal13.3g19.7g0g0g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 14g11kcal1.8g0.2g0.1g1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)55g122kcal7.2g0.3g10.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki503g281kcal42.7g25.1g1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g503g1709kcal25.1g376.9g2.5g35.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 573g256kcal1.1g54g0.6g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g5053kcal183.6g958.4g29.8g95.8g
Valittu annoskoko2160g2527kcal91.8g479.2g14.9g47.9g
Annoskoko puolitettuna1080g1263kcal45.9g239.6g7.5g24g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273