Maailman helpoin leipä

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.

Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.

Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.

Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.

Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.

Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.

Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.

Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.

Kova kuori ja pehmeä sydän.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1214g4167kcal123.7g850.1g14.6g42.5g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Vesi934g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g8334kcal247.4g1700.2g29.2g85g
Valittu annoskoko2160g4167kcal123.7g850.1g14.6g42.5g
Annoskoko puolitettuna1080g2083kcal61.9g425.1g7.3g21.3g
Arvot/100g100g193kcal5.7g39.4g0.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=391508