Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g120g72kcal10.8g6.6g0.6g87.6g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g27g4.8kcal0.4g0.7g0.1g23.4g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk267g1067kcal104g42.7g53.3g32g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g267g1600kcal56g17.6g144g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g400g1440kcal112g7.6g104g0g
Porkkana, tuore349g98kcal2.1g19.6g0.7g8.7g
Kananmuna kuorineen punnittu 717g901kcal78.9g1.9g64.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g10410kcal729.8g203.4g734.8g303.6g
Valittu annoskoko2160g5205kcal364.9g101.7g367.4g151.8g
Annoskoko puolitettuna1080g2603kcal182.5g50.9g183.7g75.9g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063