Intialainen kikhernecurry

Tilkka öljyä
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2-3 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
½pss pakastevihannessekoitusta
1prk säilöttyjä kikherneitä
1prk ruokajogurttia
kanelitanko
1tl kardemummaa
1 kasvisliemikuutio tai 2tl kasvisliemijauhetta
2tl currya
3dl vettä

1. Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa kattilassa.

Lisää joukkoon curry, vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutio, kanelitanko ja kardemumma.

2. Anna hautua noin 10min.

3. Valuta kikherneet ja kaada muiden ainesten joukkoon.

Lisää samaan aikaan myös pakastevihannekset.

Anna hautua vielä toiset 10min.

4. Sekoita lopuksi jogurtti ruokaan, anna lämmetä, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

5. Herkuttele basmatiriisin kera :)

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Ruokajogurtti Valio400g360kcal18g20g24g0g
Kikherne säilötty Bonduelle530g689kcal34.4g106g15.9g26.5g
Vihannessekoitus (Rainbow), annos 250g240g48kcal4.8g8.6g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka8g70kcal0g0g8g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Tomaattisose Rainbow, 200g tuubi136g116kcal6.5g21.8g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4336g2725kcal135.8g340.4g98g61.8g
Valittu annoskoko2168g1362kcal67.9g170.2g49g30.9g
Annoskoko puolitettuna1084g681kcal34g85.1g24.5g15.5g
Arvot/100g100g63kcal3.1g7.9g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=39309