Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g30g51kcal6g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 10g6.2kcal0g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 21g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Purjosipuli7.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g191kcal13.8g13.2g6.4g3g
Valittu annoskoko217g96kcal6.9g6.6g3.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna109g48kcal3.5g3.3g1.6g0.8g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066