Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Puuroriisi6g21kcal0.4g4.6g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 50g114kcal9.5g0g8.5g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana435g370kcal23.6g28.4g17.8g6.6g
Valittu annoskoko217g185kcal11.8g14.2g8.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna109g92kcal5.9g7.1g4.5g1.7g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318