Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt666g306kcal21.3g32g10g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g80g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 533g1828kcal54.3g372.9g6.4g18.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)799g2797kcal95.9g551.3g15.2g40g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g80g719kcal0g0g79.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g11386kcal343g1933.6g223g117.2g
Valittu annoskoko2176g5693kcal171.5g966.8g111.5g58.6g
Annoskoko puolitettuna1088g2847kcal85.8g483.4g55.8g29.3g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481