Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen1082g1504kcal205.5g0g75.7g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)270g1001kcal37.6g196g6.8g11.1g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)541g352kcal17.3g26g18.9g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)135g298kcal17.7g0.7g25.1g0g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Paprikajauhe 1.4g4.3kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.4g4.7kcal0.1g1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g1.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g6400kcal560.6g461.2g254g28g
Valittu annoskoko2176g3200kcal280.3g230.6g127g14g
Annoskoko puolitettuna1088g1600kcal140.2g115.3g63.5g7g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867