Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g100g10kcal0.6g1.4g0.1g0.7g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L60g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 30g10kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Tilli, tuore 8g2.4kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g187kcal2g38g0.4g1.8g
Valittu annoskoko218g93kcal1g19g0.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna109g47kcal0.5g9.5g0.1g0.5g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108