Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g107g64kcal1.6g13.9g0.1g1g
Voi 16g116kcal0.2g0.1g13g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen43g14kcal1.4g2.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 16g53kcal0.3g0.5g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.6g0.3g0.7g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.3g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g654kcal12g64.8g38g4g
Valittu annoskoko218g327kcal6g32.4g19g2g
Annoskoko puolitettuna109g163kcal3g16.2g9.5g1g
Arvot/100g100g150kcal2.7g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258