Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1002g100kcal6g14g1g7g
Sokeri 170g691kcal0g170.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L601g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 301g100kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g5g2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tilli, tuore 80g24kcal3g0.7g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4360g1869kcal20.6g377.8g3.4g18g
Valittu annoskoko2180g934kcal10.3g188.9g1.7g9g
Annoskoko puolitettuna1090g467kcal5.2g94.5g0.9g4.5g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108