Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1500g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 250g756kcal44.8g121.3g2.5g26.8g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g235g221kcal41.6g0.2g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4370g2063kcal176.6g264.4g17.6g61.8g
Valittu annoskoko2185g1031kcal88.3g132.2g8.8g30.9g
Annoskoko puolitettuna1093g516kcal44.2g66.1g4.4g15.5g
Arvot/100g100g47kcal4g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373