Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g43g26kcal0.6g5.5g0g0.4g
Lanttu 25g7.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3g22kcal0g0g2.4g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Made 34g23kcal5.3g0g0.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)16g26kcal0.4g0.4g2.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton5.1g8.2kcal0.4g0.2g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana439g229kcal14g15.4g11.6g2g
Valittu annoskoko219g115kcal7g7.7g5.8g1g
Annoskoko puolitettuna110g57kcal3.5g3.9g2.9g0.5g
Arvot/100g100g52kcal3.2g3.5g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293