Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 4.7g14kcal0.4g2.4g0.1g0.7g
Kaurahiutale 19g70kcal2.7g10.7g1.4g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 195g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana439g168kcal6.2g26.2g3g5.2g
Valittu annoskoko219g84kcal3.1g13.1g1.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna110g42kcal1.6g6.6g0.8g1.3g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530