Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 81g31kcal0.8g5.6g0.2g2g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g48g159kcal7.7g29.9g1g2.9g
Kerma,kevyt 7%,flora40g32kcal0.4g1.8g2.8g0g
Aurajuusto14g47kcal2.7g0g4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g16g2.4kcal0.2g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana439g599kcal24.2g77.4g20.8g11g
Valittu annoskoko219g300kcal12.1g38.7g10.4g5.5g
Annoskoko puolitettuna110g150kcal6.1g19.4g5.2g2.8g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054