Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 146g111kcal2.7g22.6g0.3g1.5g
Sipuli 24g7.4kcal0.3g1.2g0g0.4g
Janssonfileet (rainbow)24g35kcal2.4g3.2g1.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g66kcal0.4g0.6g6.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.4g18kcal0g0g1.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana439g482kcal12g55.8g20.8g4g
Valittu annoskoko220g241kcal6g27.9g10.4g2g
Annoskoko puolitettuna110g120kcal3g14g5.2g1g
Arvot/100g100g110kcal2.7g12.7g4.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083