Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Purjosipuli 63g14kcal1.1g1.5g0.1g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.7g58.5g0.4g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g117g33kcal0.7g7g0.2g2.9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 25g179kcal0.1g0g20.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 20g60kcal2g6.7g2.8g0.2g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)360g432kcal72g0g12.6g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)180g153kcal1.8g6.3g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g2440kcal174g191.2g98.4g20.2g
Valittu annoskoko2196g1220kcal87g95.6g49.2g10.1g
Annoskoko puolitettuna1098g610kcal43.5g47.8g24.6g5.1g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904