Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 90g67kcal11.8g1g0.4g6.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g360g1044kcal36g205.2g8.3g72g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit126g504kcal50.4g20.2g25.2g18.9g
Maito, Kevyt900g414kcal28.8g43.2g13.5g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen108g497kcal21.4g1.1g45.3g33g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g36g212kcal9.4g3.2g19.8g4.3g
Ruokaöljy keskiarvo 90g795kcal0g0g89.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai432g1512kcal51.8g306.7g9.1g13g
Vehnälese 43g99kcal5.7g6.7g1.9g16.2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g11g13kcal0.8g1.7g0.4g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g10315kcal432.2g1178g427.6g342.2g
Valittu annoskoko2196g5157kcal216.1g589g213.8g171.1g
Annoskoko puolitettuna1098g2579kcal108.1g294.5g106.9g85.6g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218