Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 256g1039kcal0g255.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 196g673kcal20g137.2g2.4g6.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%400g240kcal12.8g28.4g8g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Korppujauho 150g549kcal15.7g112.4g1.5g8g
Manteli 140g862kcal33.7g9.2g75.6g10.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Kardemumma, annos 2g8g25kcal0.9g5.4g0.6g2.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen400g720kcal1.6g172g0.8g9.2g
Sokerivesikuorrutus 180g615kcal0g151.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4396g10836kcal281.4g1777g268g73g
Valittu annoskoko2198g5418kcal140.7g888.5g134g36.5g
Annoskoko puolitettuna1099g2709kcal70.4g444.3g67g18.3g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663