Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 400g186kcal2g33.6g0.8g7.6g
Vispikerma Flora 20%500g1100kcal15g25g100g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Sokeri 255g1035kcal0g254.7g0g0g
Valkuainen (100g)100g42kcal9.8g1.5g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g100g64kcal3.5g0.2g25g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen250g1800kcal0g0g200g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4396g11439kcal115.6g1293.2g656.4g29g
Valittu annoskoko2198g5719kcal57.8g646.6g328.2g14.5g
Annoskoko puolitettuna1099g2860kcal28.9g323.3g164.1g7.3g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147