Valkosipuliperunat (kokonaan itse tehty)

Viipaloi perunat ja pilko sipulit.

Laita ne vuokaan kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta.

Kaada päälle 5dl kermaa ja paista 225* n. 45 min.
Lisää loppu kerma ja jatka paistamista vajaa tunti alentaen lämpö 200 asteeseen.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 12g9kcal0.2g1.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g7g24kcal0.1g0.2g2.5g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0g0.2kcal0g0g0g0g
Suolapähkinä, taffel0g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g69kcal0.6g4.4g5g0.2g
Valittu annoskoko22g35kcal0.3g2.2g2.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna11g17kcal0.2g1.1g1.3g0.1g
Arvot/100g100g156kcal1.4g9.9g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=451482