Kebabia kotona

Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.

Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.

Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.

Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.

Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.

Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.

Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.

Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 207 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g36kcal4.2g0g2.2g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g74kcal8.4g0.2g4.4g0g
Valittu annoskoko23g37kcal4.2g0.1g2.2g0g
Annoskoko puolitettuna11g19kcal2.1g0.1g1.1g0g
Arvot/100g100g163kcal18.6g0.4g9.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307580