Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali13g2.8kcal0.2g0.4g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Puuroriisi0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5.2g12kcal1g0g0.9g0g
Siirappi 0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g39kcal2.4g3g1.8g0.6g
Valittu annoskoko23g19kcal1.2g1.5g0.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g10kcal0.6g0.8g0.5g0.2g
Arvot/100g100g86kcal5.3g6.6g4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318