Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi6.2g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)5g16kcal0.7g2.9g0.2g0.6g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g10g35kcal1.3g7g0.2g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.6kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g113kcal4.2g20g1.8g1.8g
Valittu annoskoko23g57kcal2.1g10g0.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna11g28kcal1.1g5g0.5g0.5g
Arvot/100g100g250kcal9.3g44.1g4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577