Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3kcal0.3g0.4g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g2.3g1.8kcal0g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 8.2g6.2kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g23kcal1g4g0.2g0.2g
Valittu annoskoko23g11kcal0.5g2g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g6kcal0.3g1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g49kcal2.2g8.7g0.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324