Aasialainen kalakeitto

Maku-lehden resepti:

Poista chilistä siemenet.

Hienonna chili.

Pese limetti tai sitruuna huolellisesti ja raasta hedelmän pintaa raastimen hienolla terällä tai kuorimaveitsellä.

Raasta vain kuoren vihreää tai keltaista osaa, koska pinnan alla oleva valkoinen kerros maistuu kitkerältä.

Kuori ja raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet.

Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.

Halkaise paprikat ja suikaloi ne. Paloittele kalat ja silppua korianteri tai persilja.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista siinä chiliä, limetin kuorta, inkivääriä ja valkosipulia hetki.

Lisää kookosmaito, vesi, kalaliemikuutiot, soijakastike, limetin mehu ja sokeri.

Anna liemen kiehua viitisen minuuttia.

Lisää purjot ja paprikat liemeen ja keitä muutama minuutti.

Lisää kalat sekä ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Lisää lopuksi katkaravut ja korianteri tai persilja, mutta älä keitä enää.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 489 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Chili paprika punainen0.1g0kcal0g0g0g0g
Lime, kuorittu, annos 50g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprika keltainen 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kuha 3.5g2.5kcal0.6g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Luomu kookosmaito (Santa maria), annos 400g4.7g8kcal0g0.1g0.8g0g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef fish (Knorr), annos 28g0.7g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Katkarapu pienet (pirkka)2.1g1.4kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g32kcal1.8g0.8g2g0g
Valittu annoskoko23g16kcal0.9g0.4g1g0g
Annoskoko puolitettuna12g8kcal0.5g0.2g0.5g0g
Arvot/100g100g69kcal3.9g1.7g4.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329349