Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5.9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Nauris 2.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 2g5.4kcal0g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g28kcal0.2g1.4g2g0.4g
Valittu annoskoko23g14kcal0.1g0.7g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g7kcal0.1g0.4g0.5g0.1g
Arvot/100g100g60kcal0.4g3g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683