Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 63g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Selleri, annos 50g25g3.5kcal0.3g0.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Juustoraaste emmental punaleima25g98kcal7.3g0g7.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.2g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana440g462kcal18.8g20g33.2g6g
Valittu annoskoko220g231kcal9.4g10g16.6g3g
Annoskoko puolitettuna110g116kcal4.7g5g8.3g1.5g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465