Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 56g22kcal0.6g3.9g0.1g1.4g
Nauris 28g7.7kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 19g52kcal0.4g0.6g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana440g268kcal3.2g13.6g21.6g4.4g
Valittu annoskoko220g134kcal1.6g6.8g10.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna110g67kcal0.8g3.4g5.4g1.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683