Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.2g0.8kcal0g0g0.1g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio6.2g19kcal0.1g0.2g1.9g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki25g16kcal3.3g0.5g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 35g11kcal0g2.3g0g0.5g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)25g10kcal0.8g1.1g0.3g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka25g6.3kcal0.6g0.8g0.1g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast78g225kcal7.8g37.3g4g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana440g641kcal28.8g85g18g8.4g
Valittu annoskoko220g320kcal14.4g42.5g9g4.2g
Annoskoko puolitettuna110g160kcal7.2g21.3g4.5g2.1g
Arvot/100g100g146kcal6.5g19.3g4.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554