3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 140g33kcal2.5g3g0.4g3.2g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 44g34kcal0.7g7g0.1g0.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g35g42kcal1.2g1.3g3.5g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja0.9g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g219kcal8.8g22.8g8g7.4g
Valittu annoskoko221g109kcal4.4g11.4g4g3.7g
Annoskoko puolitettuna110g55kcal2.2g5.7g2g1.9g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508