Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr514g627kcal104.4g0g23.1g0g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)26g72kcal2.4g4.6g4.9g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1169g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 117g637kcal1g0.6g71.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 76g261kcal7.7g53.2g0.9g2.7g
Sinappi, mieto, meira 125g23g39kcal0.9g5.1g1.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)23g19kcal0.4g4.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4410g3447kcal240.2g160.4g204.6g14.4g
Valittu annoskoko2205g1724kcal120.1g80.2g102.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna1103g862kcal60.1g40.1g51.2g3.6g
Arvot/100g100g78kcal5.4g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869