Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 375g108kcal3.8g17.3g1.1g6.8g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Peruna, vanha, kuorittu 600g457kcal11.3g93.1g1.2g6g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Voi 21g152kcal0.3g0.1g17.1g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g1794kcal44.2g274.8g44.6g41g
Valittu annoskoko2208g897kcal22.1g137.4g22.3g20.5g
Annoskoko puolitettuna1104g449kcal11.1g68.7g11.2g10.3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644