Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g24g45kcal0.6g0.9g4.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)2.8g8.4kcal0.3g0.3g0.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka13g10kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 7.8g3.3kcal0.3g0.4g0.1g0g
Valkoviini makea 19g18kcal0.1g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 63g139kcal10.9g0g10.6g0g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Lehtiselleri 4.7g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana443g577kcal26.2g14.2g44g1.8g
Valittu annoskoko221g288kcal13.1g7.1g22g0.9g
Annoskoko puolitettuna111g144kcal6.6g3.6g11g0.5g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g9.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165