Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1400g392kcal8.4g83.3g2.8g35g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g250g970kcal82.5g0g71g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 70g30kcal6.9g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4420g4061kcal227.2g235.6g244.2g71.4g
Valittu annoskoko2210g2030kcal113.6g117.8g122.1g35.7g
Annoskoko puolitettuna1105g1015kcal56.8g58.9g61.1g17.9g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868