Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)750g240kcal24.8g33.8g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma225g720kcal0.2g166.5g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.4g0.6g0.2g3.9g
Vehnäjauho, sunnuntai488g1707kcal58.5g346.2g10.2g14.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)225g853kcal26.3g173.3g5g32.2g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g225g315kcal31.5g31.5g7.7g108g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g225g686kcal21.8g137.9g4.5g32.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4422g9126kcal341g1779.6g55.2g382.6g
Valittu annoskoko2211g4563kcal170.5g889.8g27.6g191.3g
Annoskoko puolitettuna1106g2282kcal85.3g444.9g13.8g95.7g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153