Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g701g316kcal0g66.6g0g1.4g
Siirappi, tumma295g942kcal0.3g217.9g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g210g644kcal25g128.1g3.4g35.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g393g1139kcal39.3g223.8g9g78.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g505g1565kcal85.8g272.6g14.6g65.6g
Vehnäjauho, sunnuntai98g344kcal11.8g69.7g2.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4424g9897kcal324.4g1957.4g58.2g367.4g
Valittu annoskoko2212g4948kcal162.2g978.7g29.1g183.7g
Annoskoko puolitettuna1106g2474kcal81.1g489.4g14.6g91.9g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446