Jauhemaksapihvit

300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa, naudan961g1259kcal176.8g55.7g35.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g874g524kcal13.1g113.6g0.9g7.9g
Porkkanaraaste 200g185g50kcal1.1g9.8g0.4g4.6g
Kananmuna kuoreton 192g274kcal24g0.6g19.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4424g4215kcal430g359.4g113.2g25g
Valittu annoskoko2212g2107kcal215g179.7g56.6g12.5g
Annoskoko puolitettuna1106g1054kcal107.5g89.9g28.3g6.3g
Arvot/100g100g95kcal9.7g8.1g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90511