Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g200g764kcal30g150g6g16.4g
Hiiva, 50g50g31kcal6.6g0.6g0.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl250g875kcal35g160g7.8g13.8g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 900g3088kcal91.7g630g10.8g31.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g450kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4439g10513kcal326.6g1905.2g149.6g123.4g
Valittu annoskoko2220g5256kcal163.3g952.6g74.8g61.7g
Annoskoko puolitettuna1110g2628kcal81.7g476.3g37.4g30.9g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073