Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi38g169kcal2.4g22.5g7.9g1.2g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g100g170kcal7.2g16g8.5g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Liivate 2g7kcal1.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g1354kcal25g92.2g98.4g2.4g
Valittu annoskoko222g677kcal12.5g46.1g49.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna111g339kcal6.3g23.1g24.6g0.6g
Arvot/100g100g305kcal5.6g20.8g22.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626