Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Chili paprika punainen1.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1.4g8.3kcal0.1g0.8g0.5g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)46g16kcal0.5g3.2g0.2g0.6g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g18g63kcal4.7g9.1g0.5g1.6g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g3.5g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g21g27kcal1.7g3g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g339kcal15.6g40.6g11g11.6g
Valittu annoskoko222g169kcal7.8g20.3g5.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna111g85kcal3.9g10.2g2.8g2.9g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.1g2.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076