Kermainen bulgurimaksa-risotto

Käsittele maksa ja pilko sopivan pieniksi paloiksi, ruskista pannulla kauniin väriseksi ja kypsäksi sekä mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää tilkka öljyä ja sulata siihen kasvisliemikuutio, lisää pilkotut ja sulat kasvikset sekaan.

Kun olet hetken näitä kuumentanut, lisää kerma ja mausta sopivaksi mm. suolalla ja pippurilla.

Käännä levy pienelle, lisää bulgurivehnä ja sekoita se kermaan niin, että kerma peittää ihan kaikki mitä pannulta löytyy ja laita kansi päälle, anna hautua n. 15-20 minuuttia välillä sekottaen tai kunnes bulguri on kypsää.

Nam!

Huom! Bulgurin voi vaihtaa myös riisiin tai tattarisuurimoihin!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 594 grammaa

Zigzag
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa naudan 50g66kcal9.2g2.9g1.8g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Parsakaali pakaste Rainbow50g10kcal1.5g1g0g1.2g
Kukkakaali, pakaste, Apetit50g8.5kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.7g3.5g0g
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g19g65kcal2.4g12.6g0.4g1.1g
Kasvisliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana445g436kcal29g39g17.2g6.4g
Valittu annoskoko223g218kcal14.5g19.5g8.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna111g109kcal7.3g9.8g4.3g1.6g
Arvot/100g100g98kcal6.5g8.8g3.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135097