Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)375g1315kcal42.3g257.7g10.9g12g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk599g161kcal3.6g31.8g1.2g8.4g
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.7g12kcal0.4g2.2g0.3g1g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4452g3547kcal94.2g587.2g85.2g45.6g
Valittu annoskoko2226g1773kcal47.1g293.6g42.6g22.8g
Annoskoko puolitettuna1113g887kcal23.6g146.8g21.3g11.4g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405