Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 140g763kcal1.2g0.7g85.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu84g106kcal9.2g0.3g7.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 280g961kcal28.5g196g3.4g9.8g
Voi 60% rasvaa 70g381kcal0.6g0.3g42.7g0g
Sokeri210g853kcal0g209.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1400g540kcal2.2g114.2g1.3g21g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4452g7207kcal83.4g1042.6g280.8g61.6g
Valittu annoskoko2226g3603kcal41.7g521.3g140.4g30.8g
Annoskoko puolitettuna1113g1802kcal20.9g260.7g70.2g15.4g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557