Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali90g19kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g23g29kcal3.4g0g2g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.9g8.1kcal0g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Siirappi 7.9g24kcal0g5.8g0g0g
Soijakastike 3.4g2kcal0.2g0.3g0g0g
Korppujauho 1.4g5.1kcal0.1g1.1g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g19g10kcal0.6g1.2g0.4g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g34g41kcal0.8g8.3g0.5g0.7g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g23g31kcal4.3g0g1.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.6g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g354kcal21.8g41.8g11.4g6.2g
Valittu annoskoko224g177kcal10.9g20.9g5.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna112g89kcal5.5g10.5g2.9g1.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g9.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364