Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g22g4.4kcal0.3g0.7g0.1g0g
Tomaatti 55g12kcal0.3g1.9g0.2g0.8g
Kurkku 29g3.2kcal0.2g0.4g0g0.2g
Sipuli 8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 15g23kcal0.2g0.2g2.3g0.5g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g56g151kcal10.1g1.1g11.8g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 25g7.5kcal0.2g1.3g0g0.5g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Viinietikka 3.6g0.8kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g589kcal23g12.6g48.4g4.6g
Valittu annoskoko224g295kcal11.5g6.3g24.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna112g147kcal5.8g3.2g12.1g1.2g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512