Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss29g16kcal1.7g1.5g0.1g0.9g
Arkirae (Valio), annos 100g15g10kcal1.8g0.5g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas3.4g10kcal0.3g2.1g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g219kcal11.8g29.6g4.6g6g
Valittu annoskoko225g109kcal5.9g14.8g2.3g3g
Annoskoko puolitettuna113g55kcal3g7.4g1.2g1.5g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369