Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 825g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 83g62kcal10.8g0.9g0.3g5.7g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 89g788kcal0g0g89.1g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)116g381kcal18.5g60.1g7.6g15g
Porkkana 330g108kcal2g18.4g0.7g8.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)305g1069kcal37g197.6g15.3g16.8g
Hiivaleipävehnäjauho 429g1399kcal52.1g254.9g12g23.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g7720kcal240.8g1090.2g250g139g
Valittu annoskoko2240g3860kcal120.4g545.1g125g69.5g
Annoskoko puolitettuna1120g1930kcal60.2g272.6g62.5g34.8g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138