Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala226g722kcal33.8g133g5.9g22.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton30g96kcal6.9g3.2g6.3g0g
Voi vähäsuolainen 150g1091kcal1.8g0.6g122.2g0g
Sokeri 24g98kcal0g24g0g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 175g1272kcal2.1g0.7g142.6g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g351g1228kcal6g312.2g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 221g306kcal27.6g0.7g21.6g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton60g192kcal13.9g6.3g12.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark150g797kcal11.9g48.1g63.1g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g301g361kcal8.4g13.5g30.1g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl426g1448kcal8.5g12.8g149.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark40g213kcal3.2g12.8g16.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4488g15645kcal248.2g1135.8g1140.4g45.8g
Valittu annoskoko2244g7822kcal124.1g567.9g570.2g22.9g
Annoskoko puolitettuna1122g3911kcal62.1g284g285.1g11.5g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045