Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 179g136kcal3.4g27.7g0.4g1.8g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Polar-juusto 15%8.4g22kcal2.6g0g1.3g0g
Flora kevyt ruoka 7%35g30kcal0.4g1.6g2.5g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g381kcal13.2g59.6g8.4g3.6g
Valittu annoskoko225g191kcal6.6g29.8g4.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna113g95kcal3.3g14.9g2.1g0.9g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536